Francie - Zábavní park Marineland v Antibes

Zabavit děti na letní dovolené je občas náročný úkol. Děti chvíli neposedí, kypí elánem až do nočních hodin a lenošení na pláži je nezajímá. Jen málokterá letoviska v Evropě připravila program pro děti nabitý nejrůznějšími aktivitami, které si užijí i dospěláci. Na Francouzské riviéře se mezi ně řadí město Antibes.

Pár metrů od moře a nedaleko od historického centra Antibes se nachází zábavní park Marineland. Byl založen roku 1970 hrabětem Rolandem de la Poype jako malé oceanárium s několika bazény a pár mořskými obyvateli. Roland de la Poype byl odmalička fascinován podmořským životem a rozhodl se předávat své nadšení široké veřejnosti. Expozice Marinelandu brzy přilákaly zástupy zvědavců a park byl proslaven po celé Evropě. Dnes patří k největším akváriím na světě a ročně uvítá přes 1 200 000 návštěvníků. Udivuje promyšlenými nočními show s delfíny a kosatkami, šokuje 30 metrů dlouhým žraločím tunelem a prohlubuje poznání při řízené reprodukci žraloků a kosatek v zajetí. Park leží na 25 hektarech a v jeho nádržích a akváriích uvidíte přes 4500 mořských živočichů. Za příplatek od 1000 do 2000 Kč si můžete pod dohledem ošetřovatelů pohladit delfína nebo lachtana. U každého bazénu vám odborní pracovníci Marinelandu odpoví na dotazy ohledně jednotlivých druhů zvířat i jejich chovu.

Park je otevřen každý den od 10 do 18 hodin, v létě do 23 hodin. Jednodenní vstupné stojí 38 euro pro dospělého a 31 euro pro dítě. V ceně vstupného je zahrnutý přístup do všech atrakcí – do antarktické expozice s tučňáky, do muzea pana hraběte, k tuleňům, k ledním medvědům, do žraločího tunelu a do tropických akvárií – i na show s delfíny, kosatkami a tuleni. Po celodenním výletu do parku bude i to sebeživější dítě spokojeno a usne plné nevšedních zážitků.

Publikováno: 14.11.2014

Novinky soutěže akce