Jinhae Gunhangje Festival

Festival Jinhae Gunhangje patří k největším slavnostem v Jižní Koreji. Každoročně ho navštíví přes 2 miliony turistů. Koná se na začátku dubna ve městě Jinhae v provincii Gyeongsangnam-do. Výběr data není náhodný. Právě na jaře rozkvétají stovky třešní a rozveselí ulice se starobylými budovami. Město provoní bílé a růžové květy a okvětní lístky prší při jarním vánku turistům do vlasů.

Kvetoucí stromy tvoří krásné pozadí při slavnostních přehlídkách. Festival vdává čest čínskému námořnictvu. Ožívá námořní historie, zdejší jindy nepřístupná Námořní akademie je otevřena veřejnosti a návštěvníky vítá Muzeum námořnictví. Všichni s napětím očekávají slavnostní průvod vojenského orchestru a námořníků ve výstavních uniformách. Po celých 10 dní probíhají doprovodné akce včetně ochutnávek korejské kuchyně, soutěží pro děti, ukázek tradičních tanců, vystoupení armádních kapel a představení vojenské techniky. Nepsanou zábavou se stalo pořizování fotografií s třešněmi v pozadí. Na promenádách se objevují umělecké instalace využívající drobná kvítka. Mezi stromy se procházejí maskoti festivalu, místní obyvatelé i turisté s fotoaparáty a kamerami. Pohled na město z ptačí perspektivy nabízí park Jehwangsan Mountain Park. Z vyhlídky, kam se dostanete po svých nebo lanovkou, uvidíte nejen město zahalené do bílého a růžového kabátu, ale i námořní přístav. Při troše štěstí v něm bude kotvit loď čínského námořnictva, kterou běžně nespatříte.

Vstupné na festival je zdarma. Denní program je zveřejněn na stránkách města. Dopravu do Jinhae zajišťují dálkové autobusy z nádraží Nambu Bus Terminal v Soulu. Linky městské dopravy jsou připraveny na nápor turistů a dovezou vás do středu dění. Ubytovat se můžete v luxusních hotelech, i v hostovských pokojích u místních.

Publikováno: 13.11.2017

Novinky soutěže akce