Čaj z Cameron Highlands

Uprostřed pevninské Malajsie se vypínají dvoutisícové vrcholky Cameron Hinghlands. Úrodné území s denními teplotami okolo 25 °C pokrývá divoká příroda a rozlehlé čajové plantáže. Obdělává je několik společností v čele s firmou Boh, jejíž čaje si mimo území Malajsie nekoupíte. Veškerá produkce se prodá místním, kteří si bez lahodného čaje nedovedou představit svůj den. Továrna Boh Tea Estate sídlí v serpentinách nad městem Ringlet. Je přístupná veřejnosti a anglicky hovořící průvodkyně vás seznámí s celým procesem výroby čaje. Čajové lístky se posbírají do pytlů. V interiéru továrny se podrtí, oxidují, roztřídí podle kvality a zabalí do krabiček, sáčků, plechovek či skleniček. Objevíte jak čaje bez příchuti, tak s ovocnými a bylinnými přísadami. K dostání je i kombinace čaje a kávy pro ty, kteří potřebují rychlý energetický náboj. Čaj můžete ochutnat v sousední restauraci a objednat si k němu například jahodový koláč, také typický pro Cameron Highlands.

Druhou možností, jak proniknout do tajů malajského čaje, je návštěva vyhlídkové restaurace Sungei Palas Garden. Cesta k budově oceněné architektonickým uznáním začíná na klikaté silnici nad městem Brinchang a pokračuje po pěší stezce skrze zelené kopce. Terasovitá čajovna s prosklenými stěnami nabízí jedinečnou kombinaci popíjení výtečného čaje a pohádkového výhledu do údolí. Průvodci v návštěvnickém centru vás zasvětí do historie i současnosti společnosti Boh a na informačních tabulích se dozvíte spousta zajímavostí o výrobě čaje. Prohlídku centra můžete zakončit na lehátkách na prosluněném balkónu a relaxovat před zpáteční cestou. Otevřeno je každý den kromě pondělí v čase 9 – 16.30 hodin.

Publikováno: 27.07.2018

Novinky soutěže akce