Velká Británie - Dům vzhůru nohama

Také jste chtěli jako malí umět chodit po stropě a vyrovnat se oblíbeným komiksovým hrdinům? Nyní si takové přání můžete splnit ve Velké Británii. Společnost Upside Down House UK instalovala v zemi 4 domy vzhůru nohama. Poslední z nich najdete v Brightonu na pobřeží Lamanšského průlivu.

Rodinný dům vypadá, jako by ho přírodní síly otočily na střechu a zasadily doprostřed písečné pláže. Vstupuje se hlavními dveřmi a od té chvíle se vám doslova zamotá půda pod nohama. Ocitnete se v prostorné kuchyni, hned za rohem visí ze stopu manželská postel, nechybí ani koupelna s toaletou a schody do patra, respektive do přízemí. Domy jsou ideální k vytváření fotografií, na nichž vše vypadá jako při stavu bez tíže. Můžete se zvěčnit, jak skáčete šipku do záchodové mísy, jak držíte postel jen na jednom prstu, jak chodíte po stropě nebo jak stojíte na hlavě na kuchyňské lince. Fantazii se meze nekladou. Navíc dům mění svou tvář s každou sezónou. V prosinci se objeví vánoční světýlka, dekorace a vánoční stromeček, jako byste přišli k někomu na návštěvu.

Dům vzhůru nohama má otevřeno každý den od 10 do 21 hodin. Vstupné činí 4 nebo 5 liber. Děti do 3 let mají vstup zdarma. Další domy společnosti Upside Down House UK stojí v Bournemouthu, v zábavním parku Adventure Wonderland v hrabství Dorset a v obchodním domě Intu Lakeside v Essexu.

Publikováno: 06.05.2019

Novinky soutěže akce